Bron: Havens voeders Maashees.

 Havens Voeders.

 

 Havens konijnenvoeders

Konijnen hebben een zeer gevoelig verteringssysteem.
Daarom staat voer-veiligheid bij HAVENS voorop!

KONIJNENVOEDERS

Aan de voeding van konijnen stelt HAVENS zeer strenge eisen. Vanwege de grote dikke en blinde darm van een konijn is de hoeveelheid én kwaliteit van de vezel erg belangrijk. Daarom bevatten HAVENS Konijnenvoeders uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zoals luzerne met een hoog caroteengehalte, (wat tevens een zeer positief effect heeft op de vruchtbaarheid).

Belangrijke eisen die HAVENS aan haar konijnenvoeders stelt zijn:

NIEUW: Verbeterde recepturen voor EXTRA Weerstand, Lignocellulose in HAVENS konijnenvoeders.

Iedere konijnenhouder kent het.Soms loopt het niet allemaal zoals het zou moeten: (hogere) uitval, groei-storingen, enterocolitis (dikke-buik-ziekte). Juist daarom heeft HAVENS vanaf heden verbeterde recepturen met de toevoeging van BioFit aan de KUNI Hobby Pro en BioFit Plus aan de KUNI Excellent M5. Deze speciale formules (o.a. op basis van een cocktail van verschillende mineralen en vetzuren) versterken de gezondheid en ondersteunen een goede spijsvertering.

Kuni Excellent M-5 voor minder uitval.
Een vernieuwde uitgebalanceerde en geconcentreerde konijnenkorrel (3mm) uit hoogwaardige vezelbronnen.
Inzetbaar als speen-, opfok-, (af)mestvoer of probleem-oplosser voor konijnen.

HAVENS heeft de recepturen van de Kuni Excellent M5 en Kuni Hobby Pro verbeterd. Toevoeging van speciale voedingsvezels, zogenaamde lignocellulose-vezels, verbeteren de gezondheid van het konijn. Verschillende studies hebben uitgewezen dat lignine een positief effect op het immuunsysteem van konijnen heeft. Het hoger aandeel ruwe celstof in de voeders zorgt voor een betere darmgezondheid en een stabielere microflora in de dikke darm. HAVENS heeft het zetmeelgehalte verlaagd. De energie wordt nu meer uit vezels gehaald en minder uit zetmeel. Konijnen hebben een zeer grote blinde darm. Hierdoor kunnen ze veel energie vrijmaken uit vezels. De korte dunne darm zorgt ervoor dat ze maar beperkt zetmeel kunnen verteren (zie afbeelding). Teveel zetmeel kan gasvorming veroorzaken in de blinde darm (dikke buiken ziekte).

vertering+konijn

Krachtvoeders

Onze dieren worden gevoerd met HAVENS konijnenkorrel.De volwassen dieren krijgen kuni Excellent M5.De voedsters met jongen krijgen vanaf de leeftijd van 3 weken, wanneer de jongen mee gaan eten een mix van Kuni-Excellent M5 en Premium Fibermix. Wanneer de jonge dieren zelf gaan eten is het belangrijk om Premium Fibermix erbij te voeren om een betere darmflora te stimuleren.

Kuni Excellent M 5

KUNI EX M5

Juist rondom het spenen lopen jonge konijnen hoge risico’s op infecties en ziekten. Dit komt doordat de jonge dieren van hun moeder afgehaald worden waardoor ze te maken krijgen met een abrupte voeder omstelling. Deze levensfase brengt meestal stress, waardoor het immuunsysteem verzwakt en de konijnen bevattelijk zijn voor ziekten en infecties. Juist daarom heeft HAVENS een speciaal voer ontwikkeld om zulke problemen te voorkomen:

Kuni Excellent M 5

Dit voer is een uitgebalanceerde en geconcentreerde konijnenkorrel (3mm) uit hoogwaardige grondstoffen die in alle levensfasen gevoerd kan worden.
Het voer heeft de volgende 5 belangrijke kenmerken:Meervoudig inzetbaar als speen-, opfok-, (af)mestvoer of probleem-oplosser voor konijnen. Super-safe en gegarandeerd 100% natuurlijk!;

Green-Line® Premium Fiber Mix

Juist rondom het spenen lopen jonge konijnen hoge risico’s op infecties en ziekten. Dit komt doordat de jonge dieren van hun moeder afgehaald worden waardoor ze te maken krijgen met een abrupte voeder omstelling. Deze levensfase brengt meestal stress, waardoor het immuunsysteem verzwakt en de konijnen bevattelijk zijn voor ziekten en infecties. Juist daarom heeft HAVENS een speciaal voer ontwikkeld om zulke problemen te voorkomen:

Kuni EX M5

Reform kruiden muesli,

Na telefonisch onderhoud met een medewerker van Havens is mij verteld dat deze muesli ook zeer geschikt is voor konijnen en werkt preventief tegen dikke buiken ziekte, met name door het lage eiwitgehalte en de toevoeging van zink aan dit voer.
Speciale kruidenmuesli met extreem laag eiwitgehalte en extra natuurkruiden en etherische oliën. Het is een lichtverteerbaar product en uiterst smakelijk. Daarnaast heeft het een extra hoge vitaminering. Ook stimuleert deze muesli de vertering en spierstofwisseling. Door de samenstelling is het extra geschikt voor paarden die eiwitgevoelig zijn of luchtwegproblemen bezitten. Dit product is mede daardoor gekroond tot ‘De Groene Dierenarts’. Het is de bedoeling om de muesli te mengen met de kuni excellent M5 in de verhouding 1:3. 1 deel muesli op 3 delen M5, voederen aan jonge dieren tot een leeftijd van ca. 12 weken.

Méér weten over HAVENS Konijnevoer?

Bel met HAVENS Diervoeders voor de dichtstbijzijnde HAVENS-Dealer (tel. 0478 – 638 238 ), of stuur een mail naar onze helpdesk konijnenvoeding: info@HAVENS.nl – Website Havens Voeders : Http://havens.nl

Onze Toeleverancier.

Onze leverancier van Havens voedersen Hartog ruwvoeders is de firma Leyen uit Belgie. Deze firma is gevestigd aan de Venlosesteenweg 136, 3680 Maaseik.
Telefoon 0032-(0)89-564569, website : http://www.leyendierenspeciaalzaak.net/