Geplaatst op

Trouwringen: dit is de trend in 2022

Ringen

Iedereen wil meestal maar één keer in zijn leven trouwen. Deze “mooiste dag van je leven” moet natuurlijk des te specialer zijn. Het symbool van je liefde en gehechtheid – je trouwring – moet ook heel bijzonder zijn. Heel persoonlijk, tijdloos en toch trendy. Maar wat zijn de huidige trouwringtrends?

Trouwringen trends 2022

Het belangrijkste voor uw huwelijk is de partner, het belangrijkste voor uw trouwring is het materiaal. En net zoals de liefde voor je partner heel persoonlijk en individueel is, is de beslissing voor de perfecte trouwring ook heel persoonlijk en individueel. Net als je partner wil je ook dat je trouwring perfect is voor de volgende eeuwigheid. Het is daarom eigenlijk tegenstrijdig om over trends te praten als het gaat om het kopen van trouwringen. Want je moet vooral vertrouwen op de tijdloosheid van het door jou gekozen model.

Toch zijn er enkele trouwringtrends voor iedereen die in 2022 in het huwelijksbootje wil stappen. Of beter gezegd, de huidige stijlen van de goudsmidsateliers van moderne trouwringen die alles in zich hebben om een ​​tijdloze klassieker te worden.

Mix van zilver en goud

Welk materiaal is het beste voor uw trouwring? Deze beslissing hangt af van verschillende factoren: uw persoonlijke smaak, uw budget en wat u van het materiaal verwacht. De bandbreedte varieert van goedkoop individueel te verwerken zilver tot het gevoelige klassieke geelgoud tot het extravagante en dure tantaal.

Een mix van verschillende materialen biedt een interessante variatie. Ja, dat kan ook. Je hoeft geen materiaal te kiezen. Mix goud en zilver of verschillende goudlegeringen – en maak je trouwring net zo uniek als de liefde voor je partner.

Ringen met “Persoonlijkheid”

In tijden van Instagram, waarin er geen grenzen zijn aan persoonlijke enscenering – en in ruil daarvoor kun je eindeloos geïnspireerd worden, telt vooral één ding: persoonlijkheid. Bruidsparen presenteren zichzelf, hun levensstijl, hun huwelijk – met alles wat daarbij hoort – graag heel persoonlijk. En natuurlijk speelt ook de trouwring een grote rol.

Een andere trouwringtrend is in dit opzicht 2022: een ring met persoonlijkheid. Trouw aan het motto: alles wat wil, is toegestaan. Laat je persoonlijkheid zien in ringdesign – met een speciale vorm, kleur of breedte. Misschien is een paar vierkante ringen bijvoorbeeld van jou?

Gekleurde stenen

Trouwringen met rijen diamanten zijn favorieten aller tijden, klassiekers die elke bruid laten stralen – aan de ringvinger en in het hart. Maar waarom niet vertrouwen op een gekleurde blikvanger? Een trouwring met blauwe diamanten? Natuurlijk alleen als jij je er prettig bij voelt – voor altijd.

Speciale gravures

Trouwringen zijn op zich heel individueel, een gravure maakt ze uniek. De trouwdatum en de naam van de partner zijn klassiek voor een gravure. Maar het is veel persoonlijker. De binnenkant van de ring biedt niet veel ruimte, maar met een beetje fantasie vind je zeker de perfecte gravure voor jou. Of het nu een liefdesspreuk is, een dichtregel, een tweeledig gezegde – verspreid over beide ringen – of een speciaal symbool. En het mooiste is: wij graveren uw trouwringen gratis voor u. Als dat geen absolute trouwringtrend voor 2022 is!

Vintage stijl ringen

Zeker nu, in onze snelle wereld, keren veel mensen terug naar oude waarden en tradities. Vintage is ook in de trend als het om design gaat. Sieradenringen in vintage-stijl zijn gebaseerd op tijdloze klassieke ontwerpen uit de jaren 1920 tot 1950. Trouwringen in vintage stijl vormen bewust een mooi contrast met onze minimalistische en moderne wereld. Een vintage trend in ringdesign is bijvoorbeeld Millgriff. De uitgebreide contourdecoratie kende zijn hoogtepunt in de Art Nouveau- en Art Deco-periode en geeft zelfs de eenvoudigste trouwringen iets heel bijzonders. Niemand kan je beloven dat je huwelijk voor altijd zal duren als je vasthoudt aan oude waarden als het om ringen gaat. Maar je zult een leven lang genieten van je vintage stijl ring – dat beloven we!

Gewaagde ringen

De Bold ring is een “big thing” – in de ware zin van het woord! De Bold ring kenmerkt zich doordat hij bijzonder breed is. Wie voor deze trouwringvariant kiest, moet zich ervan bewust zijn dat hij een duidelijk fashionstatement maakt. Of dat past is altijd een kwestie van type en ieder bruidspaar moet dat voor zichzelf uitmaken. Maar als het past, is er bijna niets meer trendy en persoonlijker dan de gedurfde ring.

Ringen gemaakt van gerecycled goud

Niet alleen dankzij “Fridays for Future” wordt duurzaamheid steeds belangrijker in ons leven. En dus mag u ook op uw mooiste dag het thema duurzaamheid niet uit het oog verliezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ringen van gerecycled goud? Als klein familiebedrijf vertrouwen we niet alleen op traditioneel vakmanschap, maar hebben we ook altijd aandacht besteed aan duurzaamheid en eerlijkheid. Onze ringen worden uitsluitend gemaakt van gerecycled goud en met diamanten uit conflictvrije gebieden in Duitsland en Oostenrijk onder eerlijke voorwaarden. En we zijn helemaal trendy! jij ook bij het kiezen van je trouwringen?

De mooiste trouwringen ter wereld

Alles behalve gewoon! Deze stelregel is ook in de trend voor trouwringen in 2022. Toon je persoonlijkheid en wees niet bang om een ​​ongebruikelijke trouwring te dragen. Laat je inspireren en laat je goed adviseren bij het maken van je keuze, maar laat je door niemand bemoeien – niet een moeder, een vriendin, een maatje. Jij en je partner beslissen. Omdat jij en je partner zich 100% op hun gemak moeten voelen bij jullie trouwringen. Hiermee zit je in de trend. En je ring zal net zo tijdloos en eeuwig blijven als je liefde.