Geplaatst op

Belangrijke WordPress-kosten

Webdesign

Er zijn ook andere kostenfactoren waar u rekening mee moet houden bij het installeren, instellen en onderhouden van uw website. Onderstaande punten geven je een overzicht van de zin, benodigde tijd en optionele kosten voor professionele implementatie door een WordPress bureau.

Installatie en configuratie

Je kunt de WordPress-installatie zelf doen met een beetje finesse. Voor alle belangrijke componenten (dit omvat ook aanpassingen voor beveiliging, gegevensbescherming en prestaties, daarover straks meer) heb je als beginner ongeveer 3-6 uur nodig met onze WordPress-instructies, afhankelijk van je voorkennis.

Serieuze bureauaanbiedingen beginnen hier vanaf ongeveer 600-900 euro (netto), afhankelijk van welke inclusieve diensten daar al zijn inbegrepen.

Beveiligingsaanpassingen

WordPress vormt de basis van bijna 40% van alle websites op internet. Dit maakt het CMS echter ook een zeer populair doelwit voor hackers, omdat veel website-exploitanten onachtzaam gaten in de beveiliging creëren, deze niet dichten vanwege luiheid bij het bijwerken of verdere risico’s creëren door onwetendheid. Met een paar extra maatregelen kunnen deze risico’s zoveel mogelijk worden geminimaliseerd. Als u onze WordPress Security Guide doorloopt, kunt u in ongeveer 3-4 uur gerichte beveiligingsaanpassingen doorvoeren, waarmee uw website voor meer dan 99% beveiligd is tegen reguliere hackeraanvallen (brute force, directory traversal, SQL-injecties, enz.) kan bereiken.

AVG aanpassingen

Over veiligheid gesproken. Aanpassingen voor AVG en Co. maken deel uit van gegevensbescherming en dus ook van websitebeveiliging. Er zijn echter nog andere factoren waarmee u rekening moet houden, omdat een AVG-compatibele WordPress-website aan enkele vereisten moet voldoen, b.v.

  • AVG-update van WordPress
  • Passend privacybeleid Lokaal geïnstalleerde weblettertypen
  • Cookieverklaring
  • AVG-compliant tracking
  • Als je een thema als Enfold gebruikt, kun je de aanpassingen zelf maken in ongeveer 2-3 uur. Bureaus werken hier meestal op basis van inspanning, omdat de gegevensbeschermingsmaatregelen in de meeste gevallen moeten worden aangepast aan de websitestructuu

Thema

Het WordPress-thema vormt de kern van het website-ontwerp. Hier definieert u alle primaire instellingen voor de lay-out, het uiterlijk en de functionaliteit van uw website. Een multifunctioneel thema zoals Enfold maakt volledige aanpassing van het website-ontwerp mogelijk. Ervaren gebruikers kunnen dit in minder dan 2-3 uur doen. Als beginner heb je 3-4 uur extra trainingstijd nodig. Een WooCommerce-thema als Storefront is wat gemakkelijker te gebruiken omdat het scala aan functies beperkt is. Afhankelijk van uw behoeften, moet u 20 – 90 euro (eenmalig) extra berekenen voor extra storefront-plug-ins.

Belangrijk: Een WordPress child-thema is vereist voor een gemakkelijk bruikbare thema-installatie. Installatie en installatie zijn hier in ongeveer 30 minuten gedaan.

Design of website laten ontwerpen

Wil je er een beetje uitspringen, kun je het beste een wordpress website laten maken. Dan wordt de website met WordPress gemaakt, maar helemaal specifiek op jouw wensen toegespitst. Zo krijg je dus bijvoorbeeld het uiterlijk van jouw bedrijf in jouw website of webshop.