Geplaatst op

Onmisbare handelstips – Hoe u succesvol kunt handelen op de aandelenmarkt

Opties

De juiste houding ten opzichte van beurshandel

Investeren en beleggen als een snelle weg naar rijkdom? Als u wilt beginnen met handelen in aandelen of handelen, moet u zich eerst de simpele vraag stellen waarom u eigenlijk op de aandelenmarkt wilt handelen. Vooral online handelen trekt ook veel mensen aan die (bewust of onbewust) op zoek zijn naar een dagelijkse dosis adrenaline of een snelle euro. Wie op zoek is naar snelle winsten, opwinding en opwinding, heeft de neiging om risicovolle en zeer speculatieve beurstransacties aan te gaan. Op de beurs is dit natuurlijk niet handig, maar vroeg of laat leidt dit tot enorme verliezen. Je kunt net zo goed naar een pretpark gaan en daar voor een paar euro in een achtbaan stappen of gelijk naar een casino gaan.

Aan de andere kant, als je handelen en beleggen ziet als een grote uitdaging waar je veel tijd en energie in wilt steken om het onder de knie te krijgen, dan ben je misschien op de goede weg. Ben je zelfkritisch en leer je van je fouten, dan heb je de juiste basishouding om de stap naar de beurs te zetten. Een absoluut beursdebacle is dan in ieder geval vrij onwaarschijnlijk. Of u winst maakt en misschien zelfs de AEX verslaat, hangt uitsluitend af van uw aanpak en uw leervermogen.

Vind uw persoonlijke beleggings- of handelsstijl

Wat is je persoonlijkheid? Een cruciale vraag voor elke belegger. Mogelijk lijdt u tot nu toe verliezen, hoewel u het potentieel heeft om een ​​succesvolle handelaar of belegger te worden. Dit kan ook zijn omdat uw beleggingsstrategie niet past bij uw persoonlijkheid. Er zijn talloze goede beleggers over de hele wereld en elk van hen heeft een andere beleggingsstijl. Warren Buffett is bijvoorbeeld een ander type belegger dan Jim Rogers, maar beide zijn buitengewoon succesvol. Kun je niet de hele dag voor het scherm zitten en prijzen, nieuws en grafieken volgen? Dan moet u geen daghandelstrategie volgen, d.w.z. geen posities aangaan waarbij u de beursontwikkeling dagelijks moet volgen. Aan de andere kant, als u constant bang bent om opnieuw een hoge winst te verliezen, moet u geen trendvolgende strategie voor de lange termijn aangaan. En als u erg enthousiast wordt zodra u op de koop- of verkoopknop klikt, is het beter om uw transacties niet zelf te doen, maar een strategie te kiezen die wordt geïmplementeerd door geautomatiseerde handelssoftware. Er zijn nog veel meer voorbeelden te geven, maar het belangrijkste is dit: analyseer uw sterke en zwakke punten en kies vervolgens de beleggingsstrategie die het beste bij u past. Werk aan je zwakke punten en gebruik je sterke punten.

Kies daartoe ook de aandelen app die het beste bij je past, en het fijnste is om mee te werken.

Volg slechts één strategie en optimaliseer deze

Wat is jouw strategie? Welk voordeel gebruik je om succesvol te zijn op de aandelenmarkt?

Als u hier niet snel en duidelijk antwoord op kunt geven, is de kans groot dat u een redelijk matig tot gemiddeld rendement behaalt. Echt goede beleggers volgen slechts één strategie, die ze perfectioneren, en passen ze vervolgens feilloos, geduldig en gedisciplineerd toe. Warren Buffett, bijvoorbeeld, vond succes door de regels van Ben Graham voor fundamenteel beleggen strikt te volgen. Er zijn echter ook veel succesvolle handelaren die uitsluitend vertrouwen op een specifiek grafiekpatroon of technische indicator en deze gebruiken om de markt te verslaan. Een voorbeeld kan zijn het kopen van een aandeel dat een nieuw record bereikt met een groot handelsvolume. Dan zijn er handelaren die met een geautomatiseerd systeem werken, Elliot Wave Traders, High Frequency Traders, enz. Waar het op neerkomt: elke succesvolle aandelenhandelaar heeft zijn eigen trucjes. Het hebben van ten minste één werkende strategie of methode is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat u door de aandelenmarkt wordt opgeslokt. Want één ding is zeker: je kunt een tijdje geluk hebben, want het is bekend dat het tij alle boten optilt. Nu de aandelenmarkt echter onvermijdelijk turbulentie, crashes en bearmarkten doormaakt, zal handel zonder een strategie vrijwel zeker leiden tot een groot debacle.